Polícia vyšetruje dopravnú nehodu v Starej Ľubovni

15.12.2023 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 15. decembra (TASR) - Trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla vedie polícia v Starej Ľubovni v súvislosti s dopravnou nehodou. Došlo k nej v stredu (13. 12.) krátko pred polnocou na ulici Levočskej v Starej Ľubovni.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, mladý muž z obce Chmeľnica viedol osobné vozidlo bez príslušného vodičského oprávnenia a bez vedomia či súhlasu vlastníka auta.

"Pri prejazde križovatkou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, dostal šmyk, prešiel do protismeru a narazil do protizvukovej bariéry. Po príchode policajnej hliadky na miesto dopravnej nehody, bol vodič podrobený dychovej skúške, výsledok dosiahol takmer jeden a pol promile," uviedla Ligdayová.

Ako pokračovala, vodičovi bol odobratý aj biologický materiál, nakoľko javil známky požitia omamných a psychotropných látok.

"Pri nehode utrpel len ľahké zranenia, tak ako aj jeho dvaja spolujazdci vo veku 16 a 17 rokov. Vlastník vozidla škodu, ktorá mu vznikla na aute, doposiaľ nevyčíslil, škoda poškodením protihlukovej bariéry zatiaľ taktiež nebola stanovená," dodala krajská policajná hovorkyňa.
 

Vyberte región